уторак, 03. јул 2018.

VAŠA ANALIZA - SITUACIJA IZ 90+1 MINUTA MEČA ŠVEDSKA - ŠVAJCARSKA

Sudija je kontakt defanzivnog igrača u crvenom drtesu i protivničkog napadača okarakterisao kao prekršaj. Kao mesto prekršaja sudija je prvobitno pokazao na kazneni prostor, te je shodno mestu prekršaja dosudio kazneni udarac. Nakon intervencije VAR tima sudija je pogledao snimak sporne situacije i promenio je odluku u direktan slobodan udarac, jer je kao mesto prekršaja označio prostor izvan kaznenog prostora. Sudija je defanzivnom igrača u crvenom dresu zbog učinjenog prekršaj izrekao direktno disciplinsku meru - isključenje.

Frejmovan detalj 1.
Frejmovan detalj 2.
Sličnosti i razlike sa situacijom sa meča Hrvatska - Danska?

4 коментара:

 1. Naravno da su slične situacije,ali obratite pažnju na položaj napadača i položaj odbrambenog igrača tj noga odbrambenom igrača švajcarske za razliku od utakmice HRVATSKA DANSKA.Ssavim opravdano pokazan crveni karton i odlična odluka da posle odglednog snimka tj konsultacije sa VAR sistemom donese odluku tj preinači u direktan slobodan udarac i crveni karton.Za razliku od utakmice HRVATSKA DANSKA gde igrac ima nameru da igra loptu nogom,a samim tim i zuti karton jer je namera lopta.....ovde ne postoji nikakva namera igranja lopte.Da se ne bi ponavljao,razdaljina nogw od lopte.Danas se na sajtu FS SENEGALA pojavio transkript razgovora VAR sa Mazicem i čelni ljudi su uputili ŽALBU. Što se tiče ostalog stojim iza toga i dodaću komentar i ako nije u ovom prilogu,a napisao sam kada je sudija SKOMINA dobio utakmicu ENGLESKA BELGIJA da je dosta pala forma istog i da više nije taj isti SKOMINA koga smo gledali u grupnoj fazi Lige Šampiona. Sveka se je promenilo posle njegove utakmice Rimu.Nema sigurnosti.Nije ni fizički ni psihički spreman za velika dela.Mozda grešim. Ali svako ima pravo na svoje mišljenje.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Skomina ima specifican stil sudjenja. Mnogo ceka igru. Za njega je karakteristicno stajanje i lagano trcanje.

   Избриши
 2. Jedina sličnost je to što se radi o čiglednoj prilici za postizanje pogotka.

  Krucijalna razlika je u samom prekršaju. Ovde je nastao guranjem, pa se samim tim ne radi o startu na loptu.
  Ovo je crveni karton i van kaznenog prostora i u kaznenom prostoru.

  Na utakmici Hrvatska-Danska se radilo o startu na loptu u kaznenom prostoru, samim tim se razlikuje i disciplinska mera (žuti karton)

  ОдговориИзбриши
 3. Ovde imamo guranje. Nema nikakve dileme.
  Tamo je bilo uklizavanje i otvara dilemu da li je igrac imao sanse da igra loptom i da li je upravo to pokusao. Mislim da je bas to bio slucaj.

  ОдговориИзбриши