петак, 26. октобар 2018.

UTISCI NAKON DELEGIRANJA SUDIJA 13. KOLO SLS

Ovog vikenda je na programu 13. kolo Super lige Srbije. Kada pogledamo pregled mečeva koji nas čekaju izdvajaj se tri meča koja u najavi mogu biti interesantna. To su meč u Humskoj gde se sastaju Partizan i Napredak, meč u Surdulici gde Radnik dočekuje Čukarički i susret na Banjci gde Rad dočekuje Radnički iz Niša. Sudijska komisija FSS je odlučila da na meč Parizan-Napredak delegira Novaka Simovića, potencijalno novog našeg FIFA sudije, što smatram dobrim potezom jer će Simović imati priliku da pokaže ne samo prisutnima na stadionu, već i najširoj javnosti, utakmicu će direktno prenostiti jedna TV kuća, koliko je napredovao i koliko je opravdano ono što će biti potencijalno novo.

Za dugi meč, u pitanju je utakmica Radnik-Čukarički, Sudijska komisija FSS je odredila Nenada Đokića što nedvosmisleno pokazuje da komisija očekuje da na toj utakmici može biti izazova koji od sudije traže iskustvo i staloženost. Đokić, u odsustvu Mažića, Jovanovića i Grujića svakako da spada u red sudija koji imaju ono što od sudije traži Sudijska komisija FSS za meč u Surdulici. Što se tiče meča na Banjici može da predstavlja jednu vrstu iznenađenja što je za tu utakmicu određen Novica Anđelovski. Mišljenja sam da taj meč nosi u sebi veliki latentni pritisak jer Rad ozbiljno počinje da kašljucka u prvenstvu pa bi još jedan kiks u nizu značajno otežao položaj tog tima i uplaio crvenu lampicu, dok s druge strane izabranici Nenada Lalatovića pucaju od samopouzdanja te iz kola u kolo, na čelu sa upravom, podižu apetite i ambicije u ovom prvenstvu. Što se tiče zastupljenosti mlađih sudija oni su u ovom kolu oličeni u Milošu Đorđiću, takođe potencijalno novim našim FIFA sudijom, koji će biti na centru stadiona Karađorđe gde Vojvodina dočekuje Dinamo iz Vranja, i u imenu Lazara Tripkovića koji će deliti ravdu u Bačkoj Palanci gde OFK Bačka dočekuje Proleter iz Novog Sada. Na prvi pogled deluje da se radi o mirnim utakmicama, ali vrlo je verovatno da tako nešto neće baš biti imajući u vidu s jedne strane često i sve glasnije nezadovoljstvo iz Vranja na suđenje na utakmicama tima iz tog grada, s druge strane suditi Proleteru nije lako. Što se tiče meča u Šapcu, gde Mačva dočekuje Crvenu Zvezdu, tu ne bi trebalo očekivati neku turbulenciju jer su crveno-beli izraziti favoriti pa je za realno da tu ulogu opravdaju bez nepotrebne komplikacije stvari na terenu. Inače, za taj meč je određen Ilija Brdar.

4 коментара:

  1. Mazic i Grujić su u S.Arabiji,a gde je Jovanović?

    ОдговориИзбриши
  2. Зашто нема Срђана Јовановића? Да ли је у питању повреда или нешто друго? Није га било ни у претходном колу, ни у Европи, а сада су делегирани његови помоћници с Чоловићем у Земуну.

    ОдговориИзбриши