среда, 31. октобар 2018.

UTISCI NAKON DELEGIRANJA SUDIJA ZA 14. KOLO SLS

U sredu 31. oktobra na programu je 14. kolo Super lige Srbije. Od osam mečeva koliko je na programu tog dana dva se izdvajaju kao potencijalno interesantna. To su Čukarički – Partizan i Napredak – Mladost (Lučani). Prvi meč je poveren Bojanu Nikoliću što može da predstavlja iznenađenje. Postavlja se pitanje da li je Nikolić kvalitetom suđenja u jesenjem delu takmičarske 2018/2019 zaslužio da deli pravdu na jednom ovakovom meču, koji može biti sve samo ne meč koji je predvidiv. Imenovanje Nikolića za delioca pravde na meču na Banovom brdu predstavlja potez Sudijske komisije FSS koji teško da može da se razume. Šta je komisija želela da postigne delegiranjem Nikolića ostaje da se vidi. Što se tiče drugo meča, tu je komisija napravila dobar izbor. Meč je poveren Nenadu Minakoviću mladom sudiji koji, uz manje oscilacije, na zadovoljavajući način opravdava poverenje koje mu je do sada poveravano, ne treba prećutata da je tog poverenja u ovom delu sezone baš bilo. Meč pod Bagdalom može biti lepa provera za ovog mladog sudiju.

Od mlađih sudija u ovom kolu novu priliku će dobiti Živković Aleksandar koji se, ako izuzmemo meč u Kruševcu, veoma dobrim pokazao u deljenju fudbalske pravde na superligaškim terenima. Ono što posebno želim da istaknem ovom prilikom je delegiranje Milanović Miloša za sudiju na meču Voždovac – Rad. Prema rečima mnogih koji su gledali ovog mladog sudiju reč je o kvalitetnom nadolazećem kadru na kojeg treba ozbiljno obratiti pažnju. Meč na Dušanovcu je superligaški debi Milanovića pa će biti veoma, veoma interesantno videti kako će se mlađani sudija iz Ćuprije, rođen 1993. godine, snaći na vatrenom krštenju. Ovaj meč će u isto vreme biti i dobra provera koliko su reči hvale na račun ovog sudija bile utemeljene na stvarnom stanju, a koliko na željama. Dobro je da je za ovaj meč određen kao posmatrač suđenja Dejan Delević. Na kraju jedno zapažanje. Ovo će biti treće kolo zaredom kako nije delegiran Srđan Jovanović. Da li ovaj sudija iskijava neke grehe sa ranijih mečeva na kojima je delio fudbalsku pravdu gde se vagala snaga FSS u odnosu na neki klub, ili je u pitanju zauzetost drugim obavezama koje je ranije odredila UEFA , ili je nešto drugo u pitanju ostaje otvoreno. Što se tiče Milorada Mažića i njegovog ne delegiranja to je sudija koji je kvalitetom odavno premašio kvalitet naše Super lige Srbije pa zato i ne čudi što ga nema. Iskreno, ne treba Super liga Srbije Miloradu Mažiću, ali zato Milorad Mažić treba Super ligi Srbije. Kao i obično uvek je moguće da nas iznenadi neki drug meč u okviru 14. kola SLS na koji nismo obratili pažnju. Poslednji primer takvog iznenađenja je meč u Lučanima u okviru 13. kola.

2 коментара:

  1. Srdjan se nalazi na seminaru VAR sudija UEFA u Holandiji.

    ОдговориИзбриши
  2. Od kad je iznanadjenje davati najbolje sudije na kako ti kazes najace mecevu u tom kolu mislim da pricas o fudbalu a ne o bocanju pa da bude iznadjenje

    ОдговориИзбриши