уторак, 26. март 2019.

VAŠA ANALIZA 2

 

11 коментара:

 1. Аутор је уклонио коментар.

  ОдговориИзбриши
 2. Одговори
  1. Upravo to što ste napisali potvrđuje ono što već duži vremenski period zagovaram, a to je da ne možete podeliti nešto kao npr. start do članka, i start iznad članka. Ne možete sudijama svaki slučaj koji se može desiti tokom utakmice nacrtati, dati mu neku unapred pripremljenu matricu ponašanja u smislu - kada se to i to desi, ti uradi tako i tako. Tako nešto nije moguće baš zbog ovakvih situacija. Ovakve situacije traže sudijin osećaj za prirodu prekršaja, za igru za fudbal, traže nešto što je tako dobro funkcionisalo a proterano je iz savremenog tumačenja PFI a to je duh fudbalske igre. Koliko god savremeni fudbal bio ozbiljan biznis on i dalje u sebi poseduje taj duh.

   Избриши
  2. "a to je da ne možete podeliti nešto kao npr. start do članka, i start iznad članka"

   "Ovakve situacije traže sudijin osećaj za prirodu prekršaja, za igru za fudbal, traže nešto što je tako dobro funkcionisalo a proterano je iz savremenog tumačenja PFI a to je duh fudbalske igre."


   Pa dobro, ukoliko sudija prepozna zlu nameru, on može isključiti igrača i kod prekršaja ispod članka. Prosto, ova podela mora postojati, jer je zasnovana upravo na ugrožavanju bezbednosti igrača. Svi prekršaji iznad stopala povećavaju rizik od povrede.

   Избриши
 3. Zbog ugrožavanja bezbijednosti protivničkog igrača,sudija je morao po zaustavljanju igre,isključiti igrača koji je bezobzirno startovao sa vidnim elementima namjere.

  ОдговориИзбриши
 4. Isključenje. Pavkov isto uradio protiv Nemačke i isključen. Ko nije igrao fudbal ne zna kako ovo boli. Mene više zanima analiza dva penala (tj. jednog pošto je drugi poništen).

  ОдговориИзбриши
 5. Start za crveni, bez dileme. Igrač nastavlja igru i to daje osjećaj prekršaja manjeg intenziteta, tako da se može odluka sudije razumjeti. Nesportsko ponašanje, gestikulacija na odluku sudije od istog igrača, daje prostor za dodatnu opomenu.

  ОдговориИзбриши