субота, 13. април 2019.

BLIC KOMENTAR SPORNIH SITUACIJA SA STADIONA RAJKO MITIĆ

Situacija 1 . – Nakon  intervencije vratara gostujućeg tima u 4. minutu meča u sopstvenom kaznenom prostoru nad protivničkim igračem postavilo se pitanje da li je bilo elemenata da sudija dosudi kazneni udarac. Smatram da je bilo elemenata da sudija dosudi kazenni udarac jer je intervencija vratara imala sve potreben elemente da se oceni kao kažnjiva radnja. Mišljenja sam da nije bilo potrebe za izricanjem disciplinske mere – opomena vrataru.
Situacija 2. – Da li se kontakt lopte i ruke igrača domaćeg tima u sopstvenom kaznenom postoru mogao samatrai kao namerno igranje lopte rukom. Mišljenja da sam da je navedeni kontakt mogao da se oceni kao namerno igranje lopte rukom pošto je ruka igrača domaćeg tima bila odručena od tela u položaju koji se može smatrati kao neprirodan. Imajući u vidu da je lopta bila upućena ka vratima mišljenja sam da je bilo potrebe za izricanjem disciplinske mere – opomena.
Situacija 3. – Konktakt između defanzivnog igrača gostujućeg tima i protivničkog napadača u kaznenom prostoru gostujućeg tima nema elemenat namere, ali to saznanje ne umanjuje činjenicu da je prekršaj postojao te smatram da je odluka sudije da dosudi kazneni udarac u korist domaćeg tima ispravna. Navedeni kontakt može se smatrati poverdom Pravila 12 – saplitanje. Nije bilo potrebe za izricanjem disciplinske mere.
Situacija 4.- Kontakt vratara gostujućeg tima i protivničkog napadača je imao sve elemente prekršaja te odluku sudije da dosudi kazneni udarac smatram ispravnom. Takođe smatram da nije bilo potrebe za izricanjem disciplinske mere – opomena vrataru.
Situacija 5. – Da li je igrač domaćeg tima bio u ofsajd položaju u trenutku kada mu je saigrač uputio loptu nakon čega je postigao pogodak? Deluje da jeste, ali isto tako je vidljivo da se radi o ofsajdu koji se teško uočava. Da bi pomoćni sudija ovakav ofsajd uočio nepohodno je da pored znanja, ima i iskustva ali i sreće. UEFA bi ove ofsajde nazvala „kompjuterski ofsajd“.

Нема коментара:

Постави коментар