четвртак, 04. април 2019.

PETRU PIPERU POVEREN MEČ TSC - JAVOR

Prva liga Srbija ovog vikenda počinje takmičenje u plej-of i plej-aut fazi. Prvo kolo u plej-of grupi može u značajnoj meri da da odgovor na pitanje koji tim će sa pozicije br. 1 ući u Super ligu Srbije. U pitanju je meč TSC – Javor. Tim iz Bačke Topole ima dva boda prednosti u odnosu na tim iz Ivanjice. Znači imamo utakmicu koja slovi za veoma važan i bitan meč za konačan rasplet na vrhu tabele. Čim je nešto važno i bitno onda ono u sebi krije potencijalnu opasnost da bude i zapaljivo i napeto. Logika kaže da za takve mečeve treba delegirati najbolje sudije. Prevedeno na naš jezik to bi značilo da je za tu utakmicu trebalo odrediti najbolji sudijski tim koji trenutno imamo, ovde izuzimam Ristića i Đurđevića koji su se odlaskom Mažića u Kinu okrenuli nekim drugiom utakmicama, a to je tim na čijem čelu je Srđan Jovanović, dok bi ga pratili Uroš Stojković i Milan Mihajlović. Međutim, pošto logika već odavno nije jača strana u radu Sudijske komisije FSS, ta komisija je za tako važan meč delegirala Petra Pipera, dok će mu pomagati Oliver Petrović i Ivica Stojanović. Ta ista komisija je našla shodno samo iz njima znanih razloga, valjda da fudbalskoj javnosti zamaže oči ili šta već drugo, da tim na čijem čelu je Srđan Jovanović pošalje na utakmicu u Inđiju gde se sastaju istoimeni klub i Zlatibor. Ta utakmica jeste interesantana i bitna, ali svakako ne toliko koliko meč TSC – Javor.  Bez obzira šta misli i kako delegira Sudijska komisija FSS Srđan Jovanović, Uroš Stojković i Milan Mihajlović su naš najbolji sudijski tim koji imamo, i kao takvi oni moraju imati i takav status. Slažem se da ne treba unapred donositi zaključke koji će sadržati buduće vreme, ali isto tako nije moguće načiniti resetovanje prošlosti u smislu stavranja kolektivne amnezije.

4 коментара:

 1. Komedija od delegiranja još od sredine jesenjeg dela prvenstva.Zoran Petrović se do grla uvalio u ovo naše fudbalsko blato,izgleda da mu je lepo,jer ne odustaje.

  ОдговориИзбриши
 2. Derbi treba poveriti najperspektivnijem sudiji druge lige bez obzira na ime i prezime i tacka.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Vaša konstatacija bi bila na mestu kada bi dolazak sudija na listu sudija PLS bio određen kvalitetom. Pošto to nije slučaj onda kvalifikacija "najperspektivniji" nema težinu koju objektivo treba da ima. Toga su očigledno svesni i u Sudisjkoj komisiji FSS pa posežu za takvim rešenjima da na značajnije utakmice PLS šalju sudije sa liste SLS.

   Избриши
 3. bas tako..kad ce oni da sude?? ima daleko ozbiljnijih utakmica za internacinalce od druge lige..

  ОдговориИзбриши