петак, 12. април 2019.

POMOĆ VAR TEHNOLOGIJE NA UTAKMICI KUPA POLJSKE

Na meču Raków Częstochowa – Lehija zabaležena je jedna situacija koja je interesantna. Pri stanju rezultata 0:1 domaći igrači su postigli pogodak. U prvi mah se činilo da je sve bilo regularno, međutim umešao se VAR sudija koji je tražio da sudija pogleda snimak situacije jer postoje indicije da je igrač domaćeg tima igrao loptu rukom prilikom postizanja pogotka. Na osnovu prgledanog snimka sudija je odlučio da ne prizna pogodak. Odluka sudije je bila ispravna jer je evidentno da je igrač u crveno-plavom dresu na nepropisan način koristio ruke u smislu da je rukom igrao lotu. To igranje lopte rukom ima sve potrebne elemente da se okarakteriše kao namera (ruka je odručena od tela i nalazi se u neprirodnom položaju). Evo kako je to izgledalo:

3 коментара:

 1. Imam pitanje u vezi korišćenja VAR-a.
  U ovoj situaciji » https://www.youtube.com/watch?v=5ovKRE9mPww VAR je iskorišćen da se gleda da li je lopta izašla van terena. A sećam se da je stručnjak Nedić pričao na RTS-u da se VAR koristi u četri slučaja (Goal review, Penalty review, Red car review, i da se utvrdi indetitet igraca koji je učinio prekršaj). I zbog toga je "napao" Briha koji je na utakmici Real Madrid - Ajax gledao da li je lopta izašla u aut u akciji u kojoj je postignut pogodak. Pa me zanima da li je Mažić ovde uopšte imao pravo da gleda snimak (tj. da li ova situacija spada u ovo Goal review) ili ne.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. VAR tehnologija se, između ostalog koristi prilikom nejasnoća koje su se javile kod postizanja pogotka. S obzirom da je ovde postignut pogodak i da je u isto vreme reagovao pomoćni sudija stvorila se sumnja da li je lopta cela napustila poprečnu liniju terena za igru pre nego što je pogodak postignut. Na kraju mišljenja sam da je sudija ispravno postupio što je prizano pogodak jer lopta nije cela prešla poprečnu liniju terena za igru.Kada je u pitanju VAR tehnologija sudije mogu da prihvate savet VAR sudije i da preduzmu određene mere, ali isto tako mogu da i same pogledaju spornu situaciju.

   Избриши
  2. @Mazic u pokusaju
   Ovo je goal review

   Избриши